Erik Roos Lindgreen

E. (Erik) Roos Lindgreen
junior onderzoeker/adviseur 

Ik ben in oktober 2016 begonnen als onderzoeker en adviseur bij de sector Ketenanalyse van CE Delft. Hier werk ik aan projecten die zich richten op het in kaart brengen van de milieu-impact van een breed scala aan producten en processen. Voorbeelden van projecten: een milieueffectbeoordeling van verschillende chemische recyclingtechnologieën; een onderzoek naar de rol van bioplastics in de transitie naar een circulaire economie; een milieuevaluatie van Carbon Capture en Utilization-routes.

Ik heb ervaring opgedaan met het uitvoeren van levenscyclusanalyses door onderzoek te doen voor De Nederlandsche Bank, waar ik mijn masterscriptie schreef. Ook heb ik stage gelopen op de duurzaamheidsafdeling van PwC, waar ik succesfactoren voor de implementatie van nieuwe verdienmodellen door Nederlandse natuurorganisaties onderzocht.

Mijn brede belangstelling voor duurzaamheid is ontstaan tijdens mijn bachelor Liberal Arts & Sciences aan het Amsterdam University College. Ik volgde daar de richting Earth & Environment. Hierna koos ik voor de master Environment & Resource Management, aan de VU, en de master Earth Sciences (richting Environmental Management) aan de UvA. De kennis die ik tijdens mijn studies en stages heb opgedaan zet ik in bij CE Delft om onderzoek te doen voor overheden, NGO’s en bedrijven, en zo bij te dragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving.

Artikelen en presentaties

Evaluating the environmental impact of debit card payments
The International Journal of Life Cycle Assessment November 2017
Erik Roos Lindgreen, Milan van Schendel, Nicole Jonker, Jorieke Kloek, Lonneke de Graaff, Marc Davidson

Tweets van @cedelft

NPO-radio 1 interviewde Geert Bergsma voor de rubriek Feit of Fictie over de stelling: Uitbreiding statiegeld breng… https://t.co/YUU7Z8azAe
11-01-2018 10:06

Rapport - Milieuprijzen afval, voor gebruik in de Milieubarometer https://t.co/WuMB4vlkwK https://t.co/7iE3uyY0mN
10-01-2018 11:54

Rapport - Mini MKBA 100.000 hectare extra bos in Nederland https://t.co/Ct0TUbZRpd
10-01-2018 11:19

CE Delft nieuwjaarswens 2018 https://t.co/Wg7qJFj6Kp https://t.co/aKvNPvFVw4
04-01-2018 16:14

Rapport: Innovatie #afvalverwerkingstechnieken doorgelicht: https://t.co/BdEHcW51pE
20-12-2017 16:28