Goed informeren van Vlaamse consumenten over de milieu-impact van voeding

Advies over voedselverlies, AGF en eiwitproducten

Hoe kan de Vlaamse consument het best geïnformeerd worden over de milieu-impact van voeding? Aan de hand van praktische handelingsperspectieven (aanbevelingen) wordt een communicatiestrategie uitgewerkt die rond drie thema’s werkt: voedselverspilling terugdringen, de juiste keuze van groenten en fruit, en de meest milieuvriendelijke eiwitten (plantaardig en dierlijke). De complexiteit van de milieu-impact van voeding wordt op deze manier herleid tot een praktisch advies. Voor dit project onder leiding van CE Delft  heeft CE Delft de milieu-analyses van de eiwitten, groente en fruit en voedselverspilling verzorgd en heeft Milieu Centraal het communicatieadvies opgesteld. Samen zijn we tot de praktische handelingsperspectieven gekomen.

Auteurs CE

Geert Bergsma
Marijn Bijleveld

Delft, juli 2014

Goed informeren van Vlaamse consumenten over de milieu-impact van voeding
Bijlagenrapport

Meer informatie over deze studie is te verkrijgen bij Geert Bergsma

Tweets van @cedelft

Anouk van Grinsven bij BNR-radio als expert biobrandstoffen https://t.co/cStUEMzGcZ
18-01-2018 15:20

NPO-radio 1 interviewde Geert Bergsma voor de rubriek Feit of Fictie over de stelling: Uitbreiding statiegeld breng… https://t.co/YUU7Z8azAe
11-01-2018 10:06

Rapport - Milieuprijzen afval, voor gebruik in de Milieubarometer https://t.co/WuMB4vlkwK https://t.co/7iE3uyY0mN
10-01-2018 11:54

Rapport - Mini MKBA 100.000 hectare extra bos in Nederland https://t.co/Ct0TUbZRpd
10-01-2018 11:19

CE Delft nieuwjaarswens 2018 https://t.co/Wg7qJFj6Kp https://t.co/aKvNPvFVw4
04-01-2018 16:14