Kennis van duurzaamheid

CE Delft draagt met onafhankelijk onderzoek en advies bij aan een duurzame samenleving. Wij zijn toonaangevend op het gebied van energie, transport en grondstoffen. Met onze economische, technische en beleidsmatige expertise helpen we overheden, NGO’s en bedrijven structurele veranderingen te realiseren. Al 40 jaar werken betrokken en kundige medewerkers bij CE Delft om deze missie waar te maken. 

Nieuws

19 december 2019 | Autoband oppompen gaat in de praktijk vaak niet goed
Zelf je autoband oppompen blijkt in de praktijk vaak niet tot de gewenste bandenspanning te leiden. Uit een praktijkmeting onder 92 gebruikers van gangbare pompen bij tankstations blijkt dat na het oppompen van hun autobanden de bandenspanning gemiddeld maar met 0,2 bar is toegenomen, terwijl de gebruiker 0,4 bar wenst/verwacht. In ruim een derde van de gevallen verlagen gebruikers zelfs onbedoeld de bandenspanning van minimaal 1 van de banden, omdat de bandenspanning bij aanvang hoger was dan de spanning die zij op de pomp hadden ingesteld. Lees meer

13 november 2019 | Nieuwsbrief CE Mailvisie
In dit nummer een selectie van onze activiteiten en projecten:
Asfalt, duurzame sportvelden, datacenters, inkoop groene stroom gemeenten,  duurzaam inkopen,

4 november 2019 | Duurzaamheidsbijdrage vlees
Wat zijn de effecten van invoering van een duurzaamheidsbijdrage vlees, in 2021, 2025 en in 2030. Wat is het effect op de vleesconsumptie en de milieuwinst in binnen- en buitenland, hoeveel levert de bijdrage op en wat is het effect op de koopkracht van inkomensgroepen. De duurzaamheidsbijdrage leidt tot een geraamde afname van CO2-eq.-emissies met 4,2 Mton in 2030, waarvan 2,7 Mton CO2-eq in Nederland. Daarnaast neemt welvaart toe met 800 miljoen euro. De bijdrage kan gebruikt worden voor compensatie, van consumenten en boeren.

Nieuwsarchief

Een groene economie