Kennis van duurzaamheid

CE Delft draagt met onafhankelijk onderzoek en advies bij aan een duurzame samenleving. Wij zijn toonaangevend op het gebied van energie, transport en grondstoffen. Met onze economische, technische en beleidsmatige expertise helpen we overheden, NGO’s en bedrijven structurele veranderingen te realiseren. Al 40 jaar werken betrokken en kundige medewerkers bij CE Delft om deze missie waar te maken. 

Nieuws

CE Mailvisie april, special over Regionale Energie Strategie (RES)
In dit nummer: n deze nieuwsbrief: Analysekaarten RES, Warmtevisie Holland Rijnland, RES regio Rotterdam Den Haag, Energiesysteem Groningen en Drenthe, Systeemstudie energie-infra Noord-Holland, Stand van zaken restwarmte, Warmtetool Friesland.

11 april 2019 - CE Delft statiegeldonderzoek in Nieuwsuur
"Als we de doelstelling willen halen om uiteindelijk 90 procent van onze flesjes te recyclen, heb je echt statiegeld nodig. Anders is het vrijwel onmogelijk", aldus Geert Bergsma. De onderzoeker legt uit dat juist de financiële prikkel ervoor zorgt dat mensen de flesjes inleveren. "Mensen denken daardoor: deze fles heeft waarde als ik het terugbreng."

11 april 2019 - Klimaatbeleid industrie, bijdrage rondetafel Tweede Kamer
Frans Rooijers, Rondetafelgesprek Klimaattafel industrie, Commissie EZK Tweede Kamer Den Haag, 11 april 2019

Persbericht - Openhaarden meest vervuilende verwarmingstechniek
Uit de studie ‘Milieuschadekosten van verschillende technologieën voor woningverwarming’ van CE Delft blijkt dat verwarming van woningen met open haarden, 250 keer hogere milieuschadekosten heeft, dan verwarming met moderne gasgestookte CV-toestellen. De studie onderzoekt de milieuschadekosten ten gevolge van verschillende manieren van woningverwarming in Vlaanderen voor de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

CE Mailvisie maart, nieuwsbrief over duurzame industrie
In dit nummer: Buisinfrastructuur Zeeland/West-Brabant, Circulaire opties Moerdijk, CCU Twente, CCU smart-grid Noord- en Zuid-Holland, Energiestrategie Noordzeekanaal, CO2-heffing industrie, Milieuprijzen, Chemische recycling, Restwarmte, Synergie CO2-reductie NW-Europa

 

Nieuwsarchief

Een groene economie