Vacature Economisch Onderzoeker | Econoom

CE Delft verricht al bijna 40 jaar onderzoek naar milieubeleidsvraagstukken. Met toegepast onderzoek maken wij wetenschappelijke inzichten hanteerbaar voor beleidsmakers. We zijn kritisch, open en constructief en toonaangevende Nederlandse en internationale opdrachtgevers weten ons te vinden.

Bij CE Delft werkt een team van negen economen aan het ontwikkelen van economische instrumenten voor effectief en efficiënt milieubeleid, met kosten-batenanalyses en het beprijzen van milieukwaliteit en met het inschatten van de effecten van milieubeleid op, bijvoorbeeld, de inkomensverdeling of de kosten voor het bedrijfsleven.

Om de sector Economie te verder te versterken zoeken wij een:

Economisch Onderzoeker | Econoom

De werkzaamheden bestaan uit het in teamverband uitvoeren van onderzoek op het gebied van duurzaamheid en het rapporteren over en presenteren van onderzoeksresultaten. Afhankelijk van je ervaring kan daar communicatie met opdrachtgevers, acquisitie van projecten en aansturing van junior projectmedewerkers bijkomen. Projecten worden altijd in teams uitgevoerd, en regelmatig wordt samengewerkt met buitenlandse partners. Wij voeren onderzoek  uit voor aansprekende klanten zoals de Europese Commissie, Nederlandse, Belgische en Duitse ministeries, provincies en gemeenten, diverse NGO’s en bedrijven. Projecten hebben een relatief korte doorlooptijd, wat het werk divers maakt. Ons werk resulteert vaak in bondige helder geschreven adviesrapporten of in modellen en rekentools.

We zoeken een collega die:

  • een afgeronde universitaire masteropleiding economie of econometrie heeft;
  • een sterk analytische en creatieve instelling heeft;
  • uitstekende onderzoeksvaardigheden combineert met een sterk ontwikkeld  kwantitatief en beleidsmatig inzicht;
  • teamgericht is maar ook goed is in het zelfstandig werken binnen projecten;
  • communicatief vaardig is, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
  • bij voorkeur al enkele jaren onderzoekservaring heeft in (toegepast) economisch onderzoek bij een academische of consultancy instelling;
  • ervaring of affiniteit heeft met duurzaamheidsvraagstukken en beleid.

Wat bieden we?
We bieden een goed salaris en grote vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die bij je past. Dat gebeurt in een inspirerende omgeving met leuk werk op de raakvlakken tussen politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Met inhoudelijk gedreven collega's vanuit vele disciplines die communicatief, open en naar buiten gericht zijn. Daarnaast biedt CE Delft een informele, niet-hiërarchische werksfeer, ondersteuning en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur een brief (per post of e-mail) met daarin duidelijk jouw motivatie en CV vóór 1 mei 2019 naar Lonneke Wielders, onze Directieverantwoordelijke P&O. Het e-mailadres is pz@ce.nl. Ons postadres is Oude Delft 180, 2611 HH Delft.

Voor meer informatie over de functie of CE Delft kun je contact opnemen met Lonneke Wielders op tel. 015-2150150.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.