Nina Voulis

dr. ir. N. (Nina) Voulis
senior onderzoeker/adviseur

Dr. ir. Nina Voulis werkt als senior onderzoeker en adviseur bij CE Delft op het gebied van energietransitie in de gebouwde omgeving. Nina is een systeemdenker. Ze is sterk in het samenbrengen van technische, economische en beleidsmatige aspecten van de energietransitie. Nina kan een brug slaan tussen verschillende partijen, zoals overheden en netbeheerders, maar ook modelleurs en modelgebruikers.

Nina heeft een stevige technische en inhoudelijke achtergrond. Tijdens haar promotieonderzoek aan de TU Delft heeft ze een solide expertise opgebouwd op het gebied van energiedata en energiemodellen. Voor haar promotie werkte Nina als onderzoeker en adviseur aan Cornell University in de Verenigde Staten. Ze heeft een brede en multidisciplinaire opleiding gevolgd aan de Universiteit Gent tot milieu-ingenieur.

In haar huidige functie bij CE Delft zet Nina haar expertise in om overheden en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij complexe vraagstukken rond de energietransitie in de gebouwde omgeving. Nina is met name inhoudelijk, beleidsmatig en als energiedata-adviseur nauw betrokken bij het opstellen van de Regionale Energiestrategieën.