Vacature Senior onderzoeker Duurzaam goederenvervoer

CE Delft vervult al 40 jaar een unieke en toonaangevende rol in het ontwikkelen van structurele oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. CE Delft adviseert overheden, bedrijven en NGO’s op lokaal, nationaal, Europees en mondiaal niveau. We werken vanuit een eigen visie aan projecten op het gebied van verkeer, energie, economie en grondstoffen- en productieketens. We zijn kritisch, open en constructief. Onze drijfveer is de maatschappelijke waarde van ons werk. Ons werk heeft veel invloed op de beleidsontwikkeling.

Om onze sector Mobiliteit en Transport te versterken zoeken we een:

Senior onderzoeker Duurzaam goederenvervoer

De sector Mobiliteit en Transport houdt zich vooral bezig met onderzoek en advies op het grensvlak van transport, mobiliteit en milieu. We adviseren Europese en nationale overheden, bedrijven, brancheorganisaties en NGO’s. We voeren beleidsstudies uit, schatten milieueffecten van maatregelen in, doen technische en economische analyses, ontwikkelen tools, modellen en factsheets, helpen opdrachtgevers bij het ontwikkelen van visies, en begeleiden veranderprocessen. Het werkveld omvat zowel het personen- als goederenvervoer, en loopt van internationale lucht- en scheepvaart tot lokaal wegverkeer. Ons werk binnen het domein goederenvervoer richt zich op actuele thema’s zoals zero-emissie vervoer, emissienormen voor voertuigen, de inzet van niet-fossiele brandstoffen, duurzame stedelijke logistiek, verduurzaming van zeehavens en carbon footprinting.

Voor versterking in het domein goederenvervoer zoeken we een collega met:

  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van onderzoek en advies over verduurzaming van transport en logistiek;
  • ervaring in projectmanagement en acquisitie, goede procesvaardigheden en een relevant netwerk;
  • een sterk analytisch vermogen en goede onderzoeksvaardigheden met zowel kwantitatief als beleidsmatig inzicht;
  • een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in een technische of logistieke richting;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • het vermogen en de interesse om zich snel in te werken in nieuwe onderwerpen;
  • een teamspeler met een professionele, zelfstandige en flexibele instelling.

Wat bieden we?
We bieden een goed salaris en grote vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die bij je past. Dat gebeurt in een inspirerende omgeving met aansprekend werk op de raakvlakken van overheidsbeleid, politiek, bedrijfsleven en samenleving. Je komt in een team van inhoudelijk gedreven collega’s vanuit verschillende disciplines (techniek, economie en beleid), die ambitieus, open en naar buiten gericht zijn. Daarnaast biedt CE Delft een informele, niet-hiërarchische werksfeer, ondersteuning en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goed pakket arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur een brief (per post of e-mail) met daarin duidelijk jouw motivatie en cv naar Lonneke Wielders, onze P&O coördinator. Het mailadres is pz@ce.nl. Ons postadres is Oude Delft 180, 2611 HH Delft.

Voor meer informatie over de functie of CE Delft kun je contact opnemen met Eelco den Boer op tel. 015-2150150.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.